Carree sluit zich aan bij Orange the world in 16 days van UN Women!

Carree sluit zich aan bij Orange the world in 16 days voor het stoppen van geweld tegen vrouwen! 

Jojanne Lageveen (bureau coördinator) en Margien Vroom (projectleider) hebben donderdag 16 november een Orange the world t-shirt aangeboden aan wethouder Eefke Meijerink in Zwolle.

 

Carree zet zich al jaren in om de maatschappelijke en sociale positie van meisjes en vrouwen in Overijssel te verbeteren. Orange The World is een wereldwijde actie van UN om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen. Vrouwenplatform Carree zet zich als stichting in door het coachen van vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld met het project De Nieuwe Toekomst.  Carree verkoopt het door Artwearness ontworpen T-shirt waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan Orange The World en het project De Nieuwe Toekomst.

 

Artwearness is een initiatief van Marit Otto (beeldend kunstenaar en artdirector van Artwearnes) en Erik van Scheijndel (zakelijk directeur 19 het Atelier Architecten en Artwearness), beide wonend en werkend in Zwolle. “Onze motivatie om dit thema shirt voor Vrouwenplatform Carree te ontwerpen is dat wij ons helemaal aansluiten bij het statement dat agressie en onderdrukking tegen/ bij vrouwen wereldwijd, de wereld uit geholpen moet worden. Ons team is voor de helft (onafhankelijke) vrouw, die zich heel erg bewust is van de vrijheid en veiligheid die zij zelf koestert en die vele anderen moeten ontberen. Dus ook Artwearness vindt dat het tijd voor verandering is. Wij staan  €5,00 per verkocht shirt af aan Vrouwenplatform Carree zodat zij ook hun goede daden voor kwetsbare vrouwen kunnen voortzetten.”

Steun de actie! De T-shirts zijn te bestellen via www.vrouwenplatformcarree.nl

Geplaatst in Nieuws.