Ervaring van een MDT-er in het project Wereldmeiden

Wereldmeiden, de naam van het project zegt eigenlijk al meer dan genoeg. Meiden van de wereld! En vanuit de hele wereld. Maar wat heeft dit project voor mij nou precies gedaan? En wat houdt het in om MDT-er te zijn?

Allereerst wilde ik graag met Wereldmeiden meedoen omdat ik graag zelf wat meer wilde bewegen. Ik kom daarnaast uit een gezin waar verschillende culturen centraal staan. Daarom was ik erg geïnteresseerd in de verschillende meiden die aan het project mee zouden doen.

Meiden van wie ik de namen in het begin lastig kon onthouden en wiens moedertaal ik niet spreek. Ik heb al snel geleerd dat wanneer je kijkt naar de overeenkomsten de taal helemaal niet belangrijk is. Zolang je maar respect voor elkaar hebt. En geduld!

De sportcarrousel werd al snel een heel leuk en gezellig onderdeel van mijn week. Want met zoveel verschillende meiden bewegen is echt super leuk! Er wordt altijd veel gelachen tijdens de sportactiviteiten. Het tempo tijdens het afleggen van een parcours in de eerste les was voor mijzelf ook een challenge. Met sporten die de meiden niet kennen kan ik echt goed helpen.

Het helpen en ondersteunen van deze meiden is elke week opnieuw een geweldige en leuke ervaring! Nu ligt het project een tijdje stil en sport ik thuis, natuurlijk met mijn Wereldmeiden bidon!

Annemarie Teesink, MDT-er Almelo

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.