Even voorstellen: de nieuwe medewerkers en bestuursleden van Carree!

Wij stellen graag ons nieuwe team en bestuursleden aan u voor! 

Van de voorzitter

We zijn al een eind 2017 ingeschoven. De tijd gaat snel als er veel gebeurt. In deze nieuwsbrief stellen onze medewerkers zich aan je voor. Jojanne Lageveen kennen we nog van een tijd geleden. Zij pakt de taak van bureaucoördinator weer op alsof ze nooit is weggeweest. We kunnen haar gerust de constante factor noemen die de rust bewaart en koers houdt. Ze heeft volop ambities voor mooie dingen voor Carree, waarbij ik ‘Eigen Kracht Werkt’ speciaal noem. Mirjam van der Maas is via coach voor het project Vrouwen coachen Meiden de administratie van Vrouwenplatform Carree binnengekomen en loopt al na een paar maanden rond alsof het nooit anders is geweest. Ze is een echte kanjer waar we op kunnen bouwen. Hanife Turan en Martine van de Voorde leiden onze bekendste projecten ‘De Nieuwe Toekomst’ en ‘Vrouwen coachen Meiden’, in Twente en Salland. Willemien Penterman heeft ze degelijk ingewerkt en kennis laten maken met relevante mensen in het veld. De zaken worden goed opgepakt, de medewerkers versterken elkaar en kunnen elkaar zo nodig waarnemen.

Kortom een team dat STAAT!

Ons bestuur heeft het begin van dit jaar goed kunnen gebruiken om een aantal zaken af te ronden en tijdens zogenaamde “heidagen” wat nieuwe accenten kunnen zetten. Naast de reeds langer actieve bestuursleden Beppie Bredenoort, Annie Doornbos en ondergetekende hebben onze nieuwe bestuursleden Tilly Lammers en Ada van Apeldoorn hun draai goed gevonden. Procesbegeleiding en HRM-activiteiten zijn bij hen in goede handen. Verder ligt er een beleidsplan tot 2021 klaar: doelen en plannen waar we ons de komende jaren op richten. Op dit moment zitten we in een aansprekende reeks van drie informatieavonden in de provincie. Deze zijn er op gericht om meer vrouwen deel te laten nemen aan de gemeenteraden in Overijssel.  Irene van Deuveren ondersteunt ons daarbij. Mooi om te zien hoe vrouwen wel degelijk te mobiliseren zijn voor het meebeslissen op politiek en bestuurlijk niveau. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd. We zijn dus op alle fronten actief terwijl nieuwe mooie activiteiten in de steigers staan om Carree verder waar te maken als “dé specialist in vooruitgang van alle meisjes en vrouwen in Overijssel.

Ellen Pot
Voorzitter Vrouwenplatform Carree

Het team van Vrouwenplatform Carree bestaat uit een mooie verzameling vrouwen, met allemaal hun eigen expertise en achtergrond. Iedereen draagt op haar manier bij aan de stichting. Graag stellen we onszelf aan u voor!

hanife-turan
Hanife Turan
Projectleider ‘De Nieuwe Toekomst’ en ‘Vrouwen Coachen Meiden’

“Ik ben Hanife Turan, 38 jaar oud en ik kom uit Oldenzaal, waar ik samen met mijn man en onze zoon woon. Sinds 1 februari ben ik binnen Vrouwenplatform Carree voor de regio Twente werkzaam als projectleider ‘De Nieuwe Toekomst’ en ‘Vrouwen Coachen Meiden’. Mijn specialismen zijn projectmanagement, kwaliteitsmanagement, verandermanagement en professioneel coachen van (werk gerelateerde) hulpvragen.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Mijn hobby’s zijn koken, fotograferen en wandelingen maken in de natuur.

Ik ben binnen Carree begonnen als vrijwillig coach binnen het project ‘De Nieuwe Toekomst’. Wij zijn de specialist in de vooruitgang van alle vrouwen en meisjes in Overijssel en we nemen veel initiatieven om de maatschappelijke en sociale positie van meisjes te versterken. Dat spreekt mij aan. Het past bij mijn zingeving en motivatie om meisjes en vrouwen vooruit te helpen in hun ontwikkeling. Ik heb de kans gehad én genomen om mijzelf te ontwikkelen en wil dat meer meisjes en vrouwen deze kansen krijgen en benutten. Ik ben altijd op zoek naar samenwerking en verbinding met mensen en partijen die hier aan kunnen bijdragen. Als je de krachten bundelt en benut, dan creëer je waarde, daar geloof ik in!”

Wil je nader kennismaken met Hanife? Neem dan gerust contact met haar op. Hanife is te bereiken via telefoonnummer 06-19673619 of mailadres hturan@vpcarree.nl

martine-van-de-voorde
Martine van de Voorde
Projectleider ‘De Nieuwe Toekomst’ en ‘Vrouwen Coachen Meiden’

“Ik ben Martine van de Voorde. Ik ben sinds maart werkzaam bij Vrouwenplatform Carree, waar ik projectleider mag zijn voor Vrouwen coachen Meiden en De Nieuwe Toekomst. Dit vind ik twee ontzettend mooie projecten. Voordat ik bij Carree aan de slag ging, heb ik altijd in de zorg gewerkt. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Ik heb zelf regelmatig vrijwilligerswerk gedaan en ik vind het dan ook leuk dat ik nu op deze manier mag samenwerken met mensen die zich vrijwillig inzetten om andere mensen op weg te helpen. Daarom zet ik mijzelf graag in voor Carree.”

Wil je nader kennismaken met Martine? Neem dan gerust contact met haar op. Martine is te bereiken via telefoonnummer 06-25247751 of mailadres mvdvoorde@vpcarree.nl

00d1ee9

Jojanne Lageveen
Bureau coördinator en Projectleider ‘Eigen kracht werkt’

“Ik ben Jojanne Lageveen en woon samen met mijn vriend en 2 zoontjes in Zwolle. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en ik heb acht jaar gewerkt als financieel en procesmatig consultant bij verschillende commerciële bedrijven. Na mijn laatste baan had ik de behoefte mij meer maatschappelijk in te zetten en heb ik een overstap gemaakt naar de non-profit wereld.

Ik vind het heel erg belangrijk dat vrouwen elkaar helpen en zichzelf versterken. En ik vind het fantastisch dat Carree zich hiervoor inzet. Als coördinator ben ik verantwoordelijk voor de interne aansturing binnen de stichting en de fondsenwerving. Eigenlijk alle bureauzaken zijn mijn verantwoordelijkheid. Ik leg contacten met interessante samenwerkingspartners zoals overheden, andere welzijnsorganisaties, onderwijs en bedrijven. En ik kijk waar nieuwe kansen liggen voor onze stichting. Ook ben ik projectleider van het project ‘Eigen Kracht Werkt’. Met dit project willen we vrouwen en meisjes stimuleren te gaan werken in de technische sector.

De aankomende periode focussen wij met het team en het vrijwillig bestuur op het verder versterken van onze mooie stichting.”

Wil je nader kennismaken met Jojanne? Neem dan gerust contact met haar op. Jojanne is te bereiken via telefoonnummer 06-15258350 of mailadres jlageveen@vpcarree.nl

profiel-jpg-mirjam
Mirjam van der Maas
Medewerker Secretariaat

“Ik ben Mirjam van der Maas en in januari ben ik gestart als medewerker secretariaat bij Vrouwenplatform Carree. Ik ben 48 jaar, woon samen en heb een dochter van 7 jaar.

Carree is al geruime tijd bekend terrein voor me, want sinds 2013 ben ik coach voor project Vrouwen coachen Meiden. Sinds vorig jaar ben ik daarnaast coach voor project De Nieuwe Toekomst. Ik heb voor beide projecten relevante trainingen gevolgd en heb de afgelopen jaren met veel plezier diverse meisjes en vrouwen begeleid. Heel waardevol en leerzaam om te doen. Mocht je benieuwd zijn, vertel ik je graag wat het coach-zijn inhoudt.

Geweldig om nu ook “achter de schermen” deel uit te maken van het Carree team.”

Wil je nader kennismaken met Mirjam? Neem dan gerust contact met haar op. Mirjam is te bereiken via telefoonnummer 038-4219311 of mailadres info@vpcarree.nl

a-v-a_08

Ada van Apeldoorn
Algemeen bestuurslid

“Ik ben Ada van Apeldoorn, 63 jaar, gehuwd en moeder van drie kinderen. Ik ben ook oma van drie kleinkinderen en kleinkind nummer vier is op komst.

Ik heb mijn hele leven in de zorgsector gewerkt. In verschillende velden van de zorg heb ik mijn voetstappen gezet: in het onderwijs, in het beleid, bij de kwaliteit en in het management. Mijn  laatste functie was als manager voor het Hartcentrum van de Isala. Een prachtige baan waar ik met zeer veel enthousiaste en passievolle vrouwen heb gewerkt.

Voor mij zijn kernwaarden als eigen verantwoordelijkheid, innoveren, samenbrengen en motiveren van mensen belangrijk. Ik hanteer als basisregel dat een organisatie drijft op de intrinsieke motivatie van mensen. Naast kwaliteit, structuur, veiligheid en communicatie vind ik opleiden en coachen belangrijke instrumenten om mensen te helpen in hun ontwikkeling en te ontdekken wat hun talenten zijn.

De rol van vrouwen in onze maatschappij vind ik enorm belangrijk. Ik wil graag dat vrouwen de mogelijkheid krijgen om hun kwaliteiten uit te bouwen en zichzelf kunnen ontwikkelen en groeien. Met elkaar maak je de samenleving en soms heb je daar hulp of steun bij nodig. Wij bieden dat steuntje en helpen vrouwen op weg. Een project als ‘Vrouwen coachen Meiden’ zie ik als een enorme stap in de goede richting, naar eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Ik vind dat er nog veel valt te behalen als het gaat om participatie en de positie van vrouwen binnen de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen, terwijl ze hetzelfde werk uitvoeren. Door mijn vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk weet ik dat vrouwen het in andere culturen behoorlijk lastig hebben en niet goed weten hoe ze hier hun leven moeten oppakken. Seksueel geweld is daarnaast ook een enorm thema. Als ik dan zo’n prachtig project voorbij zie als ‘De nieuwe toekomst’, dan denk ik: daar wil ik bij zijn. In mijn functie als bestuurslid wil ik de medewerkers ondersteunen, zodat zij met elkaar het werk op een goede manier kunnen uitvoeren, hun verantwoordelijkheid kunnen nemen en vooral plezier hebben in hun werk.”

Wil je nader kennismaken met Ada? Neem dan gerust contact met haar op. Ada is te bereiken via telefoonnummer 038-4219311.

TILLY

Tilly Lammers
Algemeen bestuurslid

“Ik ben 63 jaar oud, ik ben partner-van en moeder van 2 kinderen. Meer dan 40 jaar ben ik werkzaam in het sociale domein voor de lokale overheid. Ik heb gesolliciteerd voor de functie van bestuurslid  Carree omdat ik van jongs af aan betrokken ben bij de vrouwenemancipatie. Ik ben me er altijd bewust van geweest hoe belangrijk het is te weten wat je maatschappelijke verantwoordelijkheden zijn. Scholen, werken , deelnemen aan allerlei  plezierige activiteiten in de samenleving zijn nodig om je te kunnen ontwikkelen tot de vrouw die je wilt zijn.

Helaas krijgt niet iedereen dezelfde kans om te worden wie je wilt zijn. Sommigen weten hoe je dat voor elkaar krijgt. Met andere woorden: we hebben niet allemaal een gelijkwaardige positie of begeleiding of hulp om ons heen. Om het verschil zo klein mogelijk te maken, wil ik graag mijn bijdrage leveren aan vrouwenemancipatie door mijn kennis, opgedane ervaring en creativiteit in te zetten. Ik weet,  zie en voel dat dát nog steeds iedere dag belangrijk is. Naast mijn werk hou ik mij graag bezig met  leuke activiteiten met familie en vrienden. Ik sport, bridge en schilder graag.”

Wil je nader kennismaken met Tilly? Neem dan gerust contact met haar op. Tilly is te bereiken via telefoonnummer 038-4219311.

Bewaren

Geplaatst in Nieuws.