Er staan weer een aantal leuke evenementen op de planning.
Wat staat er binnenkort op het programma? Je vindt het hieronder.

Zie je iets leuks? Noteer de datum alvast in je agenda!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Internationale Vrouwendag 2020 Heino: door Vrouwen van Nu en Wereldwinkel 6 t/m 8 maart

6 maart | 20:00 - 8 maart | 12:00

#eachforequal #vrijheid

Door Vrouwen van Nu en Wereldwinkel Heino wordt in het weekend van 6-7-8 maart aandacht besteed aan de Internationale Vrouwendag. In Nederland wordt deze dag al sinds 1912 gevierd door verscheidene vrouwengroepen en vrouwenorganisaties op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Het Nederlandse thema is dit jaar VRIJHEID, het internationale #EACH FOR EQUAL.

Het wordt een weekend vol activiteiten te beginnen met de filmavond op vrijdag 6 maart in het Dorpshuus. De film van deze avond, Suffragette, volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en de strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop bij de balie van het Dorpshuus. Kosten € 8.00 ( inclusief drankje in de pauze).

Op zaterdag 7 maart zijn er in het Dorpshuus diverse activiteiten.
Na de opening door wethouder Toeter om 10.00 uur, beginnen om 10.30 uur de volgende workshops.

Stembevrijding door Maaike Gerritsen
Geboren als vijfde kind in een gezin waarin de gevolgen van oorlog altijd voelbaar waren, is mijn leven een voortdurende zoektocht naar veiligheid, vrijheid en liefde.
In Stembevrijding/Stemexpressie heb ik  een krachtig hulpmiddel gevonden, dat ik graag aan anderen doorgeef:
Eenvoudige bewegingen en klanken kunnen helpen om los te laten wat niet meer past, jezelf te zijn en uit te drukken wat je bezig houdt. In een groep versterken alle individuele klanken elkaar en vaak klinkt het prachtig samen. www.maaikegerritsen.nl

Meditatie en beweging door Marriët van Elewoud
“Vrijheid.., hoe voelt dat? Ruimte creëren door te bewegen tussen belemmeringen en verlangens.”

In deze workshop keer je naar binnen, naar je gevoel. Wat leeft daar heel persoonlijk omtrent het thema ‘vrijheid’? Alle gevoelens mogen er zijn, zowel belemmeringen als verlangens. We creëren ruimte in onszelf en daarmee méér keuzevrijheid. Een workshop waarin meditatie en beweging elkaar versterken en de vrouwelijk kracht van ‘voelen’ wordt ingezet.

Marriët biedt Rust & Kompas dagen aan voor vrouwen. Ze is Holistisch Psycholoog en Do-In Yoga docente. Meer informatie: https://www.kitaal.nl/rust-en-kompas-dagen

Harmonicaboekjes maken door Christien de Jong en Roely Jansen
In de workshop harmonicaboekjes maken, wordt gebruik gemaakt van diverse technieken. Een goed resultaat verzekerd, ervaring niet vereist.

Een collage maken met als thema vrijheid
Middels knip- en plaktechnieken maak je een collage over wat vrijheid voor jou betekent.

Kosten  € 5.00 per workshop

Lunch
Van 12.30 tot 13.30 uur is er een gezamenlijke lunch bereid door vrouwen van hier en daar(diverse landen o.a. Thailand, Jemen, Italië  en Venezuela. Kosten € 6.00

Voor zowel de workshops als de lunch is opgave verplicht. Aan de balie van het Dorpshuus kunt u zich tot uiterlijk maandag 2 maart opgeven.

Presentatie
’s Middags van 14.00 tot 14.45 uur is er een presentatie door vrouwen van de Red Horse Company over hun werk op de Filipijnen.

Koor Sincero
Van 15.00 tot 15.45 uur wordt de dag afgesloten door het Vrouwenkoor ‘Sincero’ o.l.v. Sonia Bjornsen.

Gedurende de hele dag is er vrije inloop. Er zijn kraampjes van Vrouwen van Nu, Amnesty en Wereldwinkel Heino. En er is plek aan de ontmoetingstafel.

Zondag 8 maart 10.00 uur is er een dienst in de Nicolaaskerk met als thema ‘Vrouw en vrijheid’

Wij hopen u/jullie bij deze activiteiten te ontmoeten.

Gegevens

Begin:
6 maart | 20:00
Einde:
8 maart | 12:00
Website:
https://www.wereldwinkelheino.nl/internationale-vrouwendag-2020/

Locatie

Dorpshuus
Marktstraat 7
Heino, 8141 GA
+ Google Maps

Organisator

Wereldwinkel Heino
Website:
https://www.wereldwinkelheino.nl/