Er staan weer een aantal leuke evenementen op de planning.
Wat staat er binnenkort op het programma? Je vindt het hieronder.

Zie je iets leuks? Noteer de datum alvast in je agenda!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Internationale Vrouwendag 2020 Olst-Wijhe: activiteiten 75 jaar vrijheid door werkgroep Int. Vrouwendag

7 maart | 16:00 - 22:00

| €7,50

#eachforequal #vrijheid

De Internationale Vrouwendag voor alle vrouwen en meisjes uit de gemeente Olst-Wijhe wordt georganiseerd met als thema ‘Vrijheid’. Het vindt plaats op zaterdagavond 7 maart 2020 in het Holstohus in Olst en wordt een feest der herkenning!

Samen vieren, meedoen, rondkijken, dansen en kletsen. Er is niet alleen een centraal programma, maar ook door het gebouw heen valt er genoeg te zien, te beleven, herinneringen op te halen en is er ruimte voor een drankje en hapje. Een van de serieuze programmaonderdelen is de presentatie van het Project Vrijheidsverhalen. Ter voorbereiding worden vrouwen uit de gemeente, die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en zich de bevrijding herinneren, geïnterviewd. Ook met vrouwen uit latere generaties en jonge vrouwen wordt gesproken over hoe zij in hun leven al dan niet vrijheid hebben beleefd of nu ervaren en waarderen. Vrouwen hebben de afgelopen 75 jaar veel vrijheid veroverd. Bijvoorbeeld op het gebied van werk. Getrouwde vrouwen mochten in de jaren vijftig vaak niet werken en werden automatisch ontslagen bij huwelijk. Tot aan 1976 duurde het voordat het alle werkgevers verboden werd vrouwen hiervoor te ontslaan. Ontslag volgde toen ook vaak bij zwangerschap of na de bevalling.

Wil je samen met ons eten? Dit jaar hoef je niet te koken en kun je, vóór de avond begint, aansluiten aan het Wereldgerechtenbuffet. Je moet hiervoor wel, vóór 5 maart, een apart kaartje kopen á 12,50 bij de Eetkamer ‘Hier is ut’ van het Holstohus- Olst.
17.30 Wereldgerechtenbuffet, verzorgd door het team van de Eetkamer ‘Hier is ut’.

Avondprogramma 19.00 De deuren gaan open! Koffie en thee staan klaar, aangeboden door ut Huus. Je kunt alvast de foto’s van Jean Nieuwenhuis bekijken of een aantal Bevrijdings- en Vrijheidsverhalen lezen. Of ga even shoppen in de ‘Winkel van Hier”.

19.30 Een kort centraal programma rondom het thema Vrijheid. Wat betekent Vrijheid? Toen, nu, voor ons? Berly Damman maakt Generatiefoto’s.

20.15 Hierna kun je de Memory Lane door het gebouw volgen. De vlaggetjes brengen je langs momenten van Vrijheid voor Vrouwen en langs de vier Generatie-pleinen. Ga terug in de tijd: laat je haar weer eens touperen zoals in de jaren zestig. Ga eerst in de stressruimte om daarna lekker te relaxen met een voetmassage of maskertje. Ga mindfull chocolade eten of heb je liever jaren zeventig bowl? Doe mee aan een kleine activiteit of ga even zitten aan één van onze tafels met hapjes van vroeger en lekkere drankjes .
21.45 Corinda van Tilborg brengt ons weer samen waarna we de avond swingend afsluiten met djEVE die muziek draait voor alle generaties! Muziek voor iedereen om lekker op te swingen maar ook om met een lekker drankje van te genieten!
Noteer deze datum in je agenda en nodig je vriendinnen alvast uit.Tot dan!

Kaarten voor het avondprogramma á 7,50 zijn te koop bij: • de Eetkamer in het Holstohus in Olst; • bij Beauty Leen in Olst; • online via Eventbrite: internationale vrouwendag ols-wijhe 2020.

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
16:00 - 22:00
Kosten:
€7,50
Website:
https://www.olst-wijhe.nl/bestuur/nieuws/activiteiten-75-jaar-vrijheid/2020/3/7/internationale-vrouwendag

Locatie

Holstohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst, 8121 CM
+ Google Maps

Organisator

Werkgroep Int. Vrouwendag Olst-Wijhe