Sportieve Wereldmeiden gezocht!

Ben jij nog op zoek naar een uitdagende maatschappelijke stage? Of zoek je vrijwilligerswerk waarin jij het verschil kan maken? Dan is Wereldmeiden misschien iets voor jou! Wereldmeiden bied je de mogelijkheid om leeftijdsgenoten met een vluchtelingenstatus te introduceren in de sport.
Samen verschillende sportactiviteiten ontdekken en ondertussen zinvol werk doen. Mooier kan het toch niet?

Samen sporten
Voor meiden die zijn gevlucht uit gevaarlijke omstandigheden, is het wel even wennen in Nederland. Alles gaat anders, zij spreken de taal niet en kennen hier nog niemand. Wereldmeiden biedt jou de kans om deze meiden wegwijs te maken in Nederland, door samen te sporten. In een groep ga je, samen met andere begeleiders en vluchtelingenmeiden tien weken lang iedere week een andere sportactiviteit uitproberen. Daarna kiezen de deelnemers een sportactiviteit die jullie samen nog eens 10-15 weken verder gaan verkennen. Wereldmeiden is meedoen, door anderen te laten meedoen!

Informatie en aanmelden
Waar                  Regio’s Zwolle, Enschede, Almelo/Rijssen-Holten, Hardenberg en Deventer
Wanneer          Vanaf september, eind van de middag of begin van de avond
Duur                  25 – 30 weken
Aanmelden     www.wereldmeiden.nu (aanmeldingsformulier) of mailen naar: info@vpcarree.nl

Betrokken organisaties
Vrouwenplatform Carree werkt in dit project samen met Sportservice Overijssel, Het Erasmus ISK en Vluchtelingenwerk. In de regio’s voeren de gemeentelijke sportbedrijven en lokale sport-, onderwijs- en welzijnsorganisaties Wereldmeiden uit.

Het project is een proeftuin in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd en gefinancierd door ZonMW

Geplaatst in Nieuws.