Steun ons

Draag je ons een warm hart toe?  Steun aan onze organisatie is van onschatbare waarde. Bij onze stichting staan meer dan 70 vrijwilligers klaar om meisjes en vrouwen in Overijssel op de goede weg te helpen. Deze betrokken vrouwen worden getraind en geschoold en ondersteund door projectleiders. Dat kost geld en daarom is elke vorm van ondersteuning van grote waarde.

Je kunt ons op verschillende manieren steunen:

Wordt noaber van Carree:

Voor een jaarlijkse bijdrage van minimaal 19,00 euro voor organisaties en minimaal 15,00 euro voor individuele naobers per kalenderjaar kun je je aansluiten bij Stichting Vrouwenplatform Carree Overijssel. We nodigen je dan uit voor de jaarlijkse bijeenkomsten en activiteiten waar je andere vrouwen uit ons Overijsselse netwerk ontmoet.
Je mag eigen onderwerpen onder onze aandacht brengen en je ontvangt onze nieuwsbrief met allerlei nieuwtjes en interessante artikelen voor en over vrouwen.

Door je aan te sluiten bij ons platform kunnen wij onderwerpen die vrouwen belangrijk vinden nog beter op de maatschappelijke agenda zetten van bijvoorbeeld gemeenten, provincie, de Nederlandse Vrouwen Raad en bedrijfsleven.

Eenmalige gift:

Ook met kleine en/of eenmalige giften zijn wij erg blij! Indien je een bedrag van minimaal € 20,00 overmaakt ontvang je van ons een mooi setje inspiratiekaarten cadeau!

Doneer je talent

Behalve giften en donaties kun je natuurlijk ook je talent doneren! Wij zijn altijd op zoek naar vrouwen die met ons willen sparren over ontwikkeling, innovatie en toekomst. Je kunt natuurlijk ook als coach aan de slag voor één van onze projecten.

Een gift in natura!

Adopteer een koppeling:

Wil je specifiek bijdragen aan het welzijn van een meisje of vrouw dan kun je een koppeling Vrouwen-coachen-Meiden of De-Nieuwe-Toekomst adopteren. Daarmee help je direct een meisje of vrouw in Overijssel. Hoe mooi is dat?
Wil je meer weten over deze manier van ondersteuning, neem dan gerust contact op met Jojanne Lageveen.

Schenken: geef met voordeel!

schenken-meer-doen-voor-minder

Een gewone gift mag u alleen van de belasting aftrekken indien het voldoet aan bepaalde voorwaarden. De hoogte van je gift moet bijvoorbeeld minimaal 1% van je drempel-inkomen zijn. Als je jaarlijks wilt schenken maar niet aan alle voorwaarden voldoet is periodiek schenken een prima alternatief.

De Belastingdienst betaalt graag een deel van je gift.
Als je ons namelijk minimaal vijf jaar lang met een vast bedrag steunt, dan is jouw gift volledig aftrekbaar van de belasting.
En krijg je een deel van je gift terug. Het betreft hier een een periodieke schenking. Jouw gift is een periodieke gift als:
– je de gift hebt laten vastleggen
– je regelmatig (minstens 1 keer per jaar) bedragen overmaakt naar de ANBI of vereniging die in de notariële akte (of schriftelijke overeenkomst) wordt genoemd
– deze bedragen steeds (ongeveer) even hoog zijn
– je deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar overmaakt naar dezelfde instelling of vereniging
– de ANBI of vereniging jou  geen tegenprestatie levert voor de gift.

Let op!
Tot 2014 mocht je een periodieke gift alleen aftrekken als je deze had vastgelegd bij de notaris.
Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer.
Je kunt kiezen of je de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan je de gift doet. Meer informatie kun je vinden op de site van de belastingdienst.

Sponsoring

toertocht-motor-carree

Als je een goed doel steunt draag je bij aan een betere samenleving. Wij organiseren regelmatig verschillende activiteiten en voeren diverse projecten uit. Er is altijd wel een activiteit of project wat aansluit bij jouw wensen.

Sponsoring kan door financieel bij te dragen maar ook door in natura te sponsoren want hoe minder kosten wij maken hoe meer meisjes en vrouwen wij kunnen ondersteunen.

Uiteraard denken wij ook graag mee indien je zelf een actie of evenement wil gaan uitvoeren ten gunste van onze stichting.

 

Steun als bedrijf

schenken-bedrijf-carree-steun-ons

Wilt u als bedrijf eens een donatie doen? Of wilt u een zinvolle invulling van de kerst?
Hoe mooi is het dan als u, samen met uw medewerkers, een bijdrage levert aan het welzijn van meisjes en vrouwen in Overijssel?
Er zijn tal van mogelijkheden om als bedrijf het Vrouwenplatform Carree te steunen.

Neem gerust eens contact met ons op. Wij komen graag bij u langs.

 

Nalatenschap

testament-carree-

Al nagedacht over hoe jij de zaken geregeld wilt hebben na je overlijden? Niet echt een vrolijk onderwerp maar wel belangrijk.

Misschien gun je (een deel van) je erfenis wel aan een goed doel?
Het lijkt ingewikkeld; een testament maar het kan een heel gerust gevoel geven dat je dit soort zaken al hebt geregeld!
Je kunt kiezen of je de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling of vereniging waaraan je de gift doet. Meer informatie kun je vinden op de site van de belastingdienst.

 

 

Bewaren