Werkgevers staan in de rij voor ICT- en technische vrouwen

Op donderdag 27 september 2018 stond PEC Zwolle in het teken om vrouwen te informeren en te interesseren voor een carrière in de ICT en Techniek. Werkgevers staan namelijk in de rij voor vrouwen die hun steentje willen bijdragen in deze, inmiddels aantrekkelijke, branche.

In opdracht van Provincie Overijssel organiseerde Vrouwenplatform Carree een informatiebijeenkomst waarbij technische en ICT werkgevers in contact komen met vrouwen die graag een carrièreswitch willen maken naar een andere, voor hun nog onbekende, branche: de ICT of techniek. Bedrijven als Scania, OTIB , Metechnica, Van Gelder en Topicus gaven presentaties over wat techniek inhoud. En vooral: wat bedrijven voor de vrouwen kunnen betekenen.

De eerste reacties van de bezoekers zijn lovend: “Ik dacht dat ICT niets voor mij zou zijn, maar er is veel meer mogelijk dan ik dacht!” en “Bij grote bedrijven is door al die verschillende afdelingen veel mogelijk.”

Mark Makkinga van Scania vertelt: “ICT en technische beroepen worden steeds belangrijker. We leven in een wereld waar veel meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd wordt waarbij technische kennis belangrijk is. De techniek bestaat dus niet meer alleen uit fysiek zwaar werk, maar ook zeker in ander soort functies waar juist een vrouw goed inzetbaar is. Wij kijken uit naar meer vrouwen in de branche!”

 

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie.