Even voorstellen: Elly Brinkhof

Hierbij willen wij heel graag ons nieuwe bestuurslid Elly Brinkhof aan uw voorstellen.

“Ik ben 65 jaar oud en moeder van 2 uitwonende kinderen. Ik heb het genoegen dat ik eind december na een arbeidzaam leven van 49,5 jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereik. Dat is ook het moment dat ik een punt zet achter een betaalde baan. Tijdens mijn werkzame leven heb ik me altijd bezig gehouden met wat tegenwoordig het sociaal domein heet. Van bijstandsmaatschappelijk werkster – naar beleidsmedewerker in het sociaal domein. Tijdens de werkzaamheden en scholing is mijn belangstelling in grote mate uitgegaan naar de rol en positie van vrouwen richting scholing en arbeid en dan met name naar zelfredzaamheid waarbij het verkrijgen van een eigen inkomen een belangrijk instrument is.

De afgelopen 4 a 5 decennia is er veel ten goede gekeerd in de positie van vrouwen. Vrouwen kunnen zelf hun leven inrichten zoals zij dat voor ogen hebben. Je kunt tegenwoordig de studie volgen die je wilt, of je nu een jongen bent of een meisje, voor wat betreft de opleiding zijn er gelijke kansen voor iedereen.

Tot op de dag van vandaag is het nog steeds zo dat mannen die eenzelfde functie als de vrouw hebben meer betaald krijgen dan de vrouw. Dat is onterecht en er blijkt nog steeds iets van discriminatie van vroeger in te zitten. Om deze situatie te veranderen is er nog werk aan de winkel.

Want zowel economisch als sociaal gezien is het belangrijk dat de vrouw haar positie op de arbeidsmarkt behoudt en versterkt.

Ik hoop daar op mijn wijze een steentje aan bij te kunnen dragen.

 

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws.