Even voorstellen: onze nieuwe voorzitter Janine van Harsselaar-Timmer

Wie ben je? De onvermijdelijke vraag als je ergens nieuw bent. Best lastig om te beantwoorden! Een CV opstellen vind ik makkelijker, want dan som ik mijn werkervaring en opleidingen op. Hoewel, makkelijker? Eerlijk gezegd kom ik dan uit op een paar A4-tjes, als ik ook een toelichting geef op wat ik deed bij al die leuke, minder leuke, vaste en tijdelijke, (meestal) parttime banen die ik ruim 31 jaar heb gehad, in het bedrijfsleven en het onderwijs. Laat ik het hier beknopt proberen te houden. Mijn werk varieerde van o.a. directiesecretaresse bij de Koninklijke Auping, beurscoördinator bij Kluwer, officemanager voor de bouw van De Scheg en de Deventer Schouwburg tot en met docent Frans bij het Etty Hillesum Lyceum.
Daarnaast had ik ook ruim 18 jaar functies in de lokale (Deventer) en provinciale politiek (Overijssel), voor een landelijke en daarna een lokale partij. En dan doe ik ook nog in 2019 precies 40 jaar vrijwilligerswerk.

Wat opleidingen betreft ben ik voor mijn plezier in 2007 nog fulltime naar de Universiteit Twente gegaan. Daar ben ik met twee Masters in 2012 (Bestuurskunde) en 2014 (Social Sciences, 1e graad lesbevoegdheid) afgestudeerd.

Al met al kom ik dan al snel op veel te veel kantjes CV, zeker omdat tegenwoordig ook wordt verwacht dat je in zo’n CV nog iets van je persoonlijkheid en je karakter bloot geeft, en dat je een kijkje geeft in je vrijetijdsbesteding. Wat die persoonlijkheid betreft ben ik het meest trots op mijn empathisch vermogen en het systematisch en methodisch kunnen werken.

Bij al mijn werk, studie en hobby’s heb ik altijd veel steun van mijn lieve echtgenoot Henk (74), waar ik al 34 jaar mee samen ben, en van onze super-dochter Sabine (26). Ik ben zelf uit 1963, en ben nu 56 jaar.
Met Sabine heb ik een leuke nieuwe hobby: wij bezoeken samen als het enigszins kan de wedstrijden van de Oranjeleeuwinnen. Bij hun vind ik voetbal weer leuk!
Zelf heb ik jaren getennist, gesquasht, geskied, gegolfd, en gekleid, en tegenwoordig schiet ik luchtgeweer en ga ik twee keer per week met Henk naar de fitness.

In 2015 heb ik besloten om alleen nog onbetaalde werkzaamheden te verrichten. Anno 2019 geef ik al twee jaar bij Vriendendiensten Deventer een middag in de week Nederlandse les aan Syrische en Turkse vrouwen, bezoek ik al jaren iedere twee weken drie fijne vrouwen die graag eens een goed gesprek willen voeren, ben ik al meer dan een jaar secretaris van een nieuwe Vriendenstichting bij Woon/Zorgcentrum Humanitas Deventer, en kom ik tot slot hier weer uit bij Carree.

Gezien de prachtige doelstelling van Carree om simpel gezegd ‘alle vrouwen (meer) in hun kracht te zetten’ hoefde ik niet lang na te denken om te solliciteren als bestuursvoorzitter. Ik ga ontzettend goed mijn best doen om, in samenwerking met mijn deskundige collega-bestuursleden, de ervaren medewerkers en betrokken vrijwilligers, van deze stichting een nog mooiere, betere organisatie te maken!

Volgens mij heb je mij nu wel een beetje leren kennen. Wil je meer over mij of over Carree weten? Dan ben je van harte welkom om langs te komen (eerst even bellen natuurlijk) bij de Schuttevaerkade 80 in Zwolle!

Tot ziens!

Janine van Harsselaar-Timmer

Geplaatst in Nieuws.