Vrouwenplatform Carree

Geslaagde bijeenkomsten Eigen Kracht Werkt!

Op 27 september en 31 oktober vonden informatiebijeenkomsten voor het project Eigen Kracht Werkt plaats. We blikken terug op geslaagde events! 

Met het project Eigen Kracht Werkt, dat Carree in opdracht van Provincie Overijssel uitvoert, zetten wij in op meer vrouwen in de techniek en IT. Vraag en aanbod brengen wij hierin samen. 

Veel vrouwen weten niet dat het werken in IT en techniek enorm kansrijk en veelzijdig is. Met dit project interesseren en stimuleren wij vrouwen om een overstap te  maken naar deze veelomvattende sectoren. En de interesse wekken van de deelneemsters lukt:

“Interessant en boeiend! Techniek is voor mij een nieuwe wereld. Inspirerend om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn. Door de goede gesprekken zie ik mogelijkheden.” 

“Ik heb met Topicus gesproken en telefonisch contact gehad. Ik ga solliciteren. En wellicht biedt Van Gelder ook mogelijkheden.” 

“De bijeenkomst was efficiënt, geen ‘praatjes’ maar duidelijke informatie.”

Daarnaast moedigen wij bedrijven aan om het potentieel onder een grote groep vrouwen te zien en zich meer te richten op deze doelgroep. Carree is met deze evenementen gestart in Zwolle, als een pilot. Hierbij waren de bedrijven Scania, Topicus, ITPH, Nettstaff, OTIB/MEtechnica en Van Gelder aanwezig. Ook de deelnemende bedrijven zijn enthousiast:

Mark Makkinga van Scania vertelt: “ICT en technische beroepen worden steeds belangrijker. We leven in een wereld waar veel meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd wordt waarbij technische kennis belangrijk is. De techniek bestaat dus niet meer alleen uit fysiek zwaar werk, maar ook zeker in ander soort functies waar juist een vrouw goed inzetbaar is. Wij kijken uit naar meer vrouwen in de branche!”

Het project Eigen Kracht Werkt! gaat nu met deze bijeenkomsten verder in Deventer, Hardenberg, Dalfsen, Almelo en Enschede (Provincie Overijssel). Tijdens deze bijeenkomsten presenteren bedrijven met technische en/of IT vacatures of omscholingstrajecten zich. Vervolgens kunnen vrouwen in gesprek gaan met deze bedrijven om te kijken of er een match is.

 

Houd onze website www.vrouwenplatformcarree.nl en sociale media in de gaten voor het programma! Heb je vragen neem dan contact op met de projectleider Jojanne Lageveen via jlageveen@vpcarree.nl of 06-15258350.

Geplaatst in Nieuws.