Diversiteitscirkel

Intervisie Vrouwen Coachen Meiden mei 2018

In mei vond de derde intervisiebijeenkomst van dit jaar plaats voor de coaches van Vrouwen coachen Meiden. Het thema: Diversiteit.

Diversiteit is een breed begrip. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over de verschillende aspecten van de diversiteitscirkel. Zo hebben in tweetallen ons aan elkaar voorgesteld aan de hand van kaartjes met een van de aspecten. Ook was er een kleine expositie ingericht waarbij je je zelf vragen kon stellen.

Daarna hebben we in kleine groepen gepraat met verschillende begeleidsters. Saba, begeleider Eritrese minderjarige alleenstaande statushouders in Zwolle, met Asia, projectleider Wereldvrouwen van Carree, met Lubna, maatschappelijk werker Vluchtelingenwerk Hardenberg, en met Suzan, maatschappelijk werker Stichting de Schuilplaats in Staphorst.

Het waren mooie gesprekken, waarin zij vertelden over hun persoonlijke ervaringen met diversiteit in hun werk en in hun leven en waarin uitgewisseld werd wat het betekent om je bewust te zijn van alle aspecten van diversiteit. Bij de ander en ook bij jezelf. In je persoonlijke leven en in je rol als coach.

We kijken terug op een hele mooie avond met een goede opkomst en open en ontroerende gesprekken.

 

Geplaatst in Nieuws.