Nieuws

Tafel van één - Samen aan de slag!

Terugblik Samen aan de slag!

Waar sta jij op dit moment? En waar zou je naar toe willen groeien? Tijdens De tafel van één ga je samen met andere vrouwen aan de slag met jouw volgende stap. Een geslaagd project in 2019. Lees meer in deze terugblik over Samen aan de Slag!

Lees meer….

Orange the world!

Orange the World 2019 groot succes

Ook dit jaar deed Carree weer mee aan de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen! Zo riepen wij gemeenten, provincies en andere organisaties op om gebouwen oranje te laten kleuren en actie te voeren. Lees meer….

Wereldmeiden: Wat hebben we tot nu toe geleerd?

Marja Nieuwenhuis is als onderzoeker betrokken bij het project Wereldmeiden. Vanuit Kennispraktijk zorgt zij voor de evaluatie van het project. Nu de eerste groepen halverwege het programma zijn, zijn de eerste ervaringen opgedaan. Marja vertelt aan de hand van enkele steekwoorden wat ze nu al kan zeggen over het project en geeft enkele aanbevelingen voor de tweede ronde die begin 2020 start.

Lees meer….

Wereldmeiden: een project voor en door leeftijdsgenoten!

Demi en Sanne zijn twee studenten van Landstede Sport en Bewegen in Zwolle. Als maatschappelijke Diensttijders zijn zij vanuit hun opleiding aan het project Wereldmeiden in Zwolle verbonden. Hoe ervaren zij het project? Ze vertellen het zelf in dit artikel, waarin ze ook nog een andere student interviewen.

Lees meer….

clinic atletiek bij atletiekvereniging Daventria

Sport als integratiemiddel, Ingrid Tempert vertelt

Enige tijd geleden ben ik gevraagd door mijn collega of ik er wat voor voelde om het project Wereldmeiden op te pakken voor Sportbedrijf Deventer. Na het lezen van de informatie over het project zei ik volmondig ja! Wat een mooi project waarbij sport als integratiemiddel wordt ingezet. Ja, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Lees meer….

Jan Majoor

Interview met Jan Majoor van Landstede Sport en Bewegen

Functie: docent profiel Buurt, Onderwijs en Sport (BOS)

Sportservice Overijssel benaderde mij met de vraag of wij met meiden van Landstede Sport & Bewegen mee wilden werken aan het project Wereldmeiden. Derdejaars MBO studenten met een sportachtergrond die een sociaal maatschappelijke taak binnen het project willen oppakken kunnen dit voor hun opleiding als Combinatiefunctionaris/Buurtsportcoach heel goed gebruiken.

Lees meer….

Wereldmeiden maken kennis met de Enschedese sport

Op 3 oktober 2019 is het project Wereldmeiden in Enschede van start gegaan. Meiden in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar van verschillende afkomst maken kennis met het sport- en beweegaanbod van de stad. Diverse beweegaanbieders hebben hun deuren opengesteld om de meiden door middel van sport te activeren en integratie te versnellen.

Lees meer….

Samen aan de slag: serie De tafel van één

Waar sta jij op dit moment? En waar zou je naar toe willen groeien? Tijdens De tafel van één, gestart op dinsdagochtend 29 oktober, gaan vrouwen samen met andere vrouwen in gesprek om over een volgende carrièrestap na te denken.

Lees meer….

Even voorstellen: onze nieuwe voorzitter Janine van Harsselaar-Timmer

Wie ben je? De onvermijdelijke vraag als je ergens nieuw bent. Best lastig om te beantwoorden! Een CV opstellen vind ik makkelijker, want dan som ik mijn werkervaring en opleidingen op. Hoewel, makkelijker? Eerlijk gezegd kom ik dan uit op een paar A4-tjes, als ik ook een toelichting geef op wat ik deed bij al die leuke, minder leuke, vaste en tijdelijke, (meestal) parttime banen die ik ruim 31 jaar heb gehad, in het bedrijfsleven en het onderwijs. Laat ik het hier beknopt proberen te houden. Lees meer….

Gesprek met Ellen Pot bij haar afscheid als bestuursvoorzitter

Op 30 augustus nam Ellen Pot afscheid van Vrouwenplatform Carree. Hoe kijkt zij terug op 4 jaar bestuursvoorzitterschap? Wat is haar vooral bijgebleven? En met welk gevoel vertrekt ze? ‘De projectleiders en het bestuur boeken zulke mooie resultaten, samen met de vrijwilligers, maar er is ook nog heel veel aan de weg te timmeren’.
Lees meer….

Sportieve Wereldmeiden gezocht!

Ben jij nog op zoek naar een uitdagende maatschappelijke stage? Of zoek je vrijwilligerswerk waarin jij het verschil kan maken? Dan is Wereldmeiden misschien iets voor jou! Wereldmeiden bied je de mogelijkheid om leeftijdsgenoten met een vluchtelingenstatus te introduceren in de sport.
Samen verschillende sportactiviteiten ontdekken en ondertussen zinvol werk doen. Mooier kan het toch niet?

Lees meer….

Opvoeden met twee culturen, hoe doe je dat?

Een volle zaal bij Talk of the Town op dinsdagavond 4 juni. Vanavond gaat het gesprek over opvoeden in twee culturen. Waar loop je dan tegen aan? Dat vraagt moderator Gaetana Ferla samen met mensen uit de zaal aan de genodigden van deze avond: Asia, Guillaine en Ahmad.Lees meer….

Succesvolle FEM talks NL in Heerde op 8 mei

FEM Talk Heerde 8 mei: Hoe zorg je er voor dat je werk en zorg kunt combineren, en waar loop je dan tegenaan? Met meer dan 100 vrouwen gingen we daarover in gesprek gisteravond, in het dorpshuis in Heerde. Wat leeft er onder de vrouwen in Heerde, en dan met name onder financieel kwetsbare groepen?Lees meer….

Even voorstellen… Willie Westerhof - Projectleider Wereldvrouwen

Sinds februari 2019 ben ik projectleider Wereldmeiden bij Vrouwenplatform Carree. Wereldmeiden is een proeftuin voor het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid, gericht op de provincie Overijssel.

Het doel van Wereldmeiden is dat jonge vrouwen die net in Nederland zijn komen wonen worden geholpen met het opbouwen van een nieuw bestaan, door andere meiden met een migratieachtergrond en sportmeiden, door middel van samen sporten en bewegen. Lees meer….

Minister Ank Bijleveld start project ‘Wereldmeiden’

Op maandag 4 maart heeft minister Ank Bijleveld het startsein gegeven voor het maatschappelijke diensttijd project ‘Wereldmeiden’. Wereldmeiden is een initiatief van Vrouwenplatform Carree, in samenwerking met Sportservice Overijssel, ISK Het Erasmus en Vluchtelingenwerk Oost. Het project is erop gericht om meiden die als vluchteling net in Nederland zijn te helpen om een sociaal netwerk op te bouwen. Dat gebeurt door hen in contact te brengen met andere meiden die al langer in Nederland zijn en meiden met een sportachtergrond. Ank Bijleveld: “Dit project is een mooi maatschappelijk initiatief, waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen.”Lees meer….

Informatiebijeenkomst kansen op werk in regio Enschede 20 maart 2019!

Lees meer….

2019 Vrouwenplatform Carree

EEN MOOI 2019 - door Ellen Pot

Daar is hij al een paar weken: het nieuwe jaar: 2019!

Als je Carree bent, dé specialist in vooruitgang van alle meisjes en vrouwen in Overijssel, dan blijf je aan de weg blijven timmeren. Want we zijn er nog lang niet.Lees meer….

Informatiebijeenkomsten kansen op werk in regio Deventer op 6 februari 2019!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of werkervaringsplek? Wil je een overstap maken naar een andere branche? Wil je na jaren niet gewerkt te hebben weer de arbeidsmarkt op? En wil je graag aan de slag in de regio Deventer? Wil jij baanzekerheid en een mooie toekomst opbouwen? Dan heeft Vrouwenplatform Carree een fantastisch aanbod voor je! Woensdag 6 februari 2019 organiseren wij een informatiebijeenkomst met kansen op werk in de regio Deventer.Lees meer….

Bijeenkomst Eigen Kracht Werkt op 31 oktober 2018!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of werkervaringsplek? Wil je een overstap maken naar een andere branche? Wil je na jaren niet gewerkt te hebben weer de arbeidsmarkt op? En wil je graag aan de slag in de regio Zwolle? Wil jij baanzekerheid en een mooie toekomst opbouwen? Dan heeft Vrouwenplatform Carree een fantastisch aanbod voor je! Woensdag 31 oktober 2018 organiseren wij een informatiebijeenkomst met kansen op werk in de regio Zwolle.Lees meer….

Aanbod van werk in ICT of techniek???

Heeft u vacatures binnen techniek of ICT? En zoekt u mensen? Dan heeft Vrouwenplatform Carree een fantastisch aanbod voor u! Donderdag 27 september 2018 organiseren wij een bijeenkomst in het stadion van PEC Zwolle om vrouwen te informeren over vacatures bij ICT of technische bedrijven in de regio. Lees meer….

Informatiebijeenkomst Regio Zwolle: Eigen Kracht Werkt op 27-9-18

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of werkervaringsplek? Wil je een overstap maken naar een andere branche? Wil je na jaren niet gewerkt te hebben weer de arbeidsmarkt op? En wil je graag aan de slag in de regio Zwolle? Wil jij baanzekerheid en een mooie toekomst opbouwen? Dan heeft Vrouwenplatform Carree een fantastisch aanbod voor je! Donderdag 27 september 2018 organiseren wij een informatiebijeenkomst met kansen op werk in de regio Zwolle.Lees meer….

gelijkheid

Stel je verkiesbaar! Vrouwen, meld je aan

Het Vrouwenplatform Carree vindt dat er meer vrouwen, ook in Overijssel, op de kieslijsten moeten komen voor de Provinciale Staten -verkiezing en voor de Waterschapsverkiezingen, die allebei op 20 maart 2019 gehouden worden.

Lees meer….

Meer vrouwen in de politiek!

In de week van de gemeenteraadsverkiezingen willen we het thema: “meer vrouwen in de politiek” onder de aandacht brengen. Dit is nodig, want op dit moment is slechts 28% van de gemeenteraadsleden een vrouw. Om vrouwen te stimuleren om een politieke functie te gaan bekleden, organiseerden wij vorig jaar informatiebijeenkomsten voor politiek geïnteresseerde vrouwen.Lees meer….

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Stem strategisch, stem een vrouw!

Weet je dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in Gemeenteraden? Dat is erg jammer, want er is zoveel vrouwelijk talent en diversiteit binnen besturen is erg belangrijk.  Om die reden heeft de Nederlandse Vrouwenraad daarom een Toolkit ontwikkeld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 om organisaties te helpen bij het organiseren van een bijeenkomst.Lees meer….

Turkse tukker geeft jongeren nieuwe kans

Waarom doneert Metin aan VP Carree Overijssel geld om drie koppels “Vrouwen Coachen Meiden” te realiseren. “Ik heb zelf drie kinderen die alle kansen gekregen en benut hebben, die kansen geef ik dit jaar graag aan eenzelfde aantal jongeren die het slechter hebben”. Via één van zijn dochters hoorde hij over dit prachtige project van Vrouwenplatform Carree Overijssel.  Als goed ondernemer is hij maatschappelijk betrokken en wil graag, ook financieel, zijn bijdrage leveren aan een betere samenleving.Lees meer….