Over ons

Het bestuur

 

Beppie Bredenoort

Penningmeester

Ada van Apeldoorn

Algemeen bestuurslid

Tilly Lammers

Algemeen bestuurslid

LinkedIn

Ontmoet de medewerkers!

De vrouwen van Stichting Vrouwenplatform Carree Overijssel vormen een informeel team en zetten zich met eigen specialisme en vanuit het hart in voor de vooruitgang van alle meisjes en vrouwen in Overijssel! 
Wij zijn  proffessionals die met passie hun werk verrichten.

Margien Vroom

Projectleider De Nieuwe Toekomst en Vrouwen Coachen Meiden Regio Zwolle, Salland, Deventer

LinkedIn

Hanife Turan

Projectleider De Nieuwe Toekomst en Vrouwen Coachen Meiden Regio Twente

LinkedIn

Willie Westerhof

Projectleider Wereldmeiden

LinkedIn

Lidwien Vermeulen

Projectleider Eigen Kracht Werkt

LinkedIn

Asia Lababidi

Projectleider Wereldvrouwen

LinkedIn

Wat doen wij

Stichting Vrouwenplatform Carree Overijssel is een vrijwilligersorganisatie. Samen met veel vrouwelijke, geschoolde, vrijwilligers worden diverse projecten uitgevoerd in  Overijssel. Wij zijn een serieuze gesprekspartner voor provincie, gemeenten, instanties en werken samen met andere organisaties zoals belangenorganisaties Overijssel, Landschap Overijssel, Kadera, Travers, Vrijwilligerscentrales Overijssel, Nederlandse Vrouwenraad en overige welzijnsorganisaties. Al onze projecten dragen bij aan onze visie "Wij zijn de specialist in vooruitgang van alle meisjes en vrouwen in Overijssel!".  Als platform voor aangesloten vrouwenorganisaties in Overijssel, organiseert de stichting jaarlijks activiteiten. (zie projecten en platform)

Kernwaarden

Aandacht

Uniek

Eigentijds

Ons team

Het team van Vrouwenplatform Carree bestaat uit een professioneel bestuur en gepassioneerde medewerkers. Dagelijks zetten zij zich in voor het platform en dus voor alle meisjes en vrouwen in Overijssel.
Wij vertegenwoordigen met het team een verscheidenheid aan kennis, deskundigheid en ervaring. Wil je een keer kennis maken met een van de bestuursleden of medewerkers? Wij ontmoeten je graag in een persoonlijk gesprek!

Historie

In 1975 is de Overijsselse Vrouwenraad opgericht en had tot doel de  emancipatie van de vrouw in de samenleving te bevorderen. Zo waren er werkgroepen die diverse onderwerpen aan de kaak stelden:

  • Van rampenplan tot talentenbank: hier werden plaatselijke vrouwenraden voort geholpen.
  • Emancipatie vooruit!
  • Nederlandse vrouwen kregen les in de Turkse taal en Turkije-kunde, zodat zij daarmee de beste kansen kregen die Turkse vrouwen te bereiken en te helpen om contact te krijgen met de Nederlandse samenleving.
  • Oprichting werkgroep 'Mens zonder werk'. Hier werden themadagen georganiseerd: Vrouw en Arbeid en Geen werk, vrouw wat zeg jij ervan? De Overijsselse Vrouwenraad werd meer en meer gevraagd als gesprekspartner door verschillende instanties en overheden.

Ook uit die tijd was het blad Eigenwijzer;  een blad dat alle vrouwen in Overijssel op zo breed mogelijk terrein informatie wil geven.

In 2007 werd de naam van Overijsselse Vrouwenraad gewijzigd in Stichting Vrouwenplatform Carree Overijssel. Alles over de historie is ook te vinden in het Historisch Centrum Overijssel