clinic atletiek bij atletiekvereniging Daventria

Sport als integratiemiddel, Ingrid Tempert vertelt

Enige tijd geleden ben ik gevraagd door mijn collega of ik er wat voor voelde om het project Wereldmeiden op te pakken voor Sportbedrijf Deventer. Na het lezen van de informatie over het project zei ik volmondig ja! Wat een mooi project waarbij sport als integratiemiddel wordt ingezet. Ja, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Mijn taak was in eerste opzicht het maken van een passend sportprogramma voor de deelnemers van Wereldmeiden. Een passend sportprogramma… tja, dat is lastig als je weinig ervaring met de doelgroep hebt. Maar: zo gezegd, zo gedaan. Ik ben aan de slag gegaan met een zo uitdagend en afwisselend mogelijk sportprogramma waarbij binnen- en buitensporten elkaar afwisselen door heel Deventer.

Op 26 september zijn we met de Wereldmeiden gestart met een clinic hockey. Voor mij erg spannend. Hoe vinden de meiden het? Kunnen ze de locatie vinden? Waar lopen we tegenaan?
Al snel kwamen we met de projectleiders tot de conclusie dat het inderdaad een echte (waardevolle!) proeftuin is. Wat voor ons vanzelfsprekend is als het aankomt op sporten is voor de deelneemsters niet allemaal vanzelfsprekend. Tijd afspreken, de Nederlandse taal, vervoer regelen, het samen sporten, alles bij elkaar een grote ontdekkingsreis.

Ik hoop de meiden vertrouwen mee te geven in zichzelf. En ik hoop dat ze een sport vinden die ze graag 15 weken willen gaan beoefenen en die ze helpt om nog beter te integreren in de Nederlandse (sport)cultuur.

De ervaringen die ik opdoe hoop ik mee te nemen naar een volgende sportcarrousel!

Ingrid Tempert, Sportbedrijf Deventer

 

Geplaatst in Nieuws.