Succesvolle bustours voor meer vrouwen in de techniek!

Wat zijn er veel kansen bij zo’n bedrijf!” Als onderdeel van het project Eigen Kracht Werkt organiseerden wij in september 2019 twee bustours om vrouwen kennis te laten maken met bedrijven die technische banen in de aanbieding hebben.

De bustours vonden plaats in september 2019 in Zwolle en Twente (Enschede en Hengelo). Beide keren stapten veel vrouwen in de bus om samen met ons diverse technische bedrijven te bezoeken. De  bedrijfspresentaties en de rondleidingen inspireerden de vrouwen om zich te gaan oriënteren op een baan in techniek of IT. Dat bleek onder andere uit de reacties, die varieerden van ‘Wat veel kansen bij zo’n bedrijf’, ‘Best stoer en lekker zelfstandig, op pad met een eigen busje’, ‘Na het werk ga je naar huis en je hoofd is leeg’.

Maar dat de vrouwen enthousiast waren bleek nog meer uit het aantal sollicitaties: inmiddels hebben er 14 vrouwen gesolliciteerd naar een baan binnen deze technische bedrijven! Dat hoopten we natuurlijk te bereiken maar overtreft zelfs onze verwachtingen.

Wij weten nu dat er veel kansen zijn om aan de slag te gaan als logistiek medewerker, glasvezelmonteur, tester, engineer of buschauffeur. Beroepen waar je in eerste instantie niet snel aan denkt, maar die uitermate geschikt zijn voor vrouwen.

Wil je je ook oriënteren op een technisch beroep bij één van de deelnemende bedrijven? Je vindt de namen en websites van de bedrijven onderaan dit bericht

Waarom deze bustours?

Wij zetten ons met ons project ‘Eigen Kracht Werkt’ in om vrouwen bewust te maken van de kansen op werk in techniek en ICT. Daarnaast willen we bedrijven bewust maken van het arbeidspotentieel bij vrouwen. Die twee doelen brengen we bij elkaar in bustours waarin we samen met vrouwen bedrijven bezoeken die technische en ICT-vacatures hebben die heel geschikt zijn om door vrouwen te worden ingevuld

Reacties van deelnemers

De reacties waren lovend. Zo waardeerden de deelnemers de nieuwe contacten die ze opdeden in de bus en stonden ze versteld van de mogelijkheden die er bij veel bedrijven zijn.

  • “Na een werkdag is je hoofd leeg en kun je lekker naar huis.”
  • “Best stoer en zelfstandig, zo op pad met een eigen busje van deze zaak.”
  • “De contacten die je opdoet met de mensen waar je thuis komt, lijkt me heel leuk.”
  • “Wat veel kansen bij zo’n bedrijf.”
  • “Bedankt voor deze geweldige dag. Ik heb veel nieuwe indrukken opgedaan en ben gemotiveerd!”

Meer weten over ons project ‘Eigen Kracht Werkt?
Neem contact op met projectleider Jojanne Lageveen jlageveen@vpcarree.nl of 06-15258350

 

Bedrijven met aanbod van werk in de techniek:

Keolis (busmaatschappij) https://www.keolis.nl/

Enexis (Enexishuis) https://www.enexishuis.nl/  https://werkenbijenexis.nl/

Standergroep (glasvezel bouwplaats) https://www.standergroep.nl/

Zehnder (ventilatiesystemen) www.werkenbijzehnder.nl

Wehkamp www.werkenbijwehkamp.nl

De Groot / Metechnica Hengelo (installatietechniek) https://www.degrootgroep.nl/  https://metechnica.nl/

Smeot Hengelo (MBO vakschool) https://www.smeot.nl

Delwi Groenink Machinefabriek Enschede https://www.delwi.nl/

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws.