Succesvolle FEM talks NL in Heerde op 8 mei

FEM Talk Heerde 8 mei: Hoe zorg je er voor dat je werk en zorg kunt combineren, en waar loop je dan tegenaan? Met meer dan 100 vrouwen gingen we daarover in gesprek gisteravond, in het dorpshuis in Heerde. Wat leeft er onder de vrouwen in Heerde, en dan met name onder financieel kwetsbare groepen?

Wat is het goed om ervaringen en voorbeelden met elkaar te delen! Want vrouwen zorgen nog steeds 1,5 keer zoveel als mannen. En dat heeft gevolgen: je werkt minder uren, hebt minder inkomen en bent financieel kwetsbaarder. Van elkaar kun je leren. Hoe bouw je een sociaal vangnet op zodat je kunt (blijven) werken? Hoe hebben anderen dat gedaan? Meerdere vrouwen hadden dezelfde gedachte: steun in elk geval elkaar als het tegenzit.

Er zijn nog veel belemmeringen voor vrouwen om volop mee te doen, en die kwamen ook aan bod. Alle geluiden die tijdens deze avond zijn geuit worden door Carree ingebracht bij de #AlliantieSamenWerktHet

De Alliantie Samen werkt het! streeft naar een maatschappij waarin vrouwen en mannen daadwerkelijk gelijke kansen krijgen om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren.  De Nederlandse Vrouwenraad (NVR) waar Carree lid van is werkt in deze alliantie samen met WOMEN Inc, Bureau Clara Wichmann (tevens lidorganisatie van de NVR), Movisie en WO=MEN.

De Alliantie richt zich op vrouwen in een financieel kwetsbare situatie. Specifiek op moeders en/of mantelzorgers die een stap willen maken naar (meer en/of beter) betaald werk en daarmee naar economische zelfstandigheid, maar die belemmeringen ervaren bij het nemen van deze stap.

De Alliantie verzamelt deze belangrijke input uit alle regio’s en zet belangrijke conclusies bij de landelijke politiek op de kaart!

 

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws.