Turkse tukker geeft jongeren nieuwe kans

Waarom doneert Metin aan VP Carree Overijssel geld om drie koppels “Vrouwen Coachen Meiden” te realiseren. “Ik heb zelf drie kinderen die alle kansen gekregen en benut hebben, die kansen geef ik dit jaar graag aan eenzelfde aantal jongeren die het slechter hebben”. Via één van zijn dochters hoorde hij over dit prachtige project van Vrouwenplatform Carree Overijssel.  Als goed ondernemer is hij maatschappelijk betrokken en wil graag, ook financieel, zijn bijdrage leveren aan een betere samenleving.

Metin Karakus is een bijzonder mens. Hij is ondernemer in Oldenzaal. Met zijn tientallen vrachtwagens en 32 personeelsleden waarvan één vrouwelijke chauffeur, transporteert hij sinds 1998 allerlei goederen naar vele delen van Europa en daarbuiten. Dagelijks checkt hij, middels een geautomatiseerd track en trace systeem, of zijn chauffeurs veilig aangekomen zijn op een beveiligde parkeerplaats ergens in den vreemde. Want alleen daar overnachten ze, om zichzelf, de vrachtwagen en de goederen te beschermen tegen eventuele criminaliteit op de weg. “Al die chauffeurs laten familie achter als er wat met ze gebeurt, ook daarom voel ik de plicht hen optimale veiligheid te geven”.

Het project Vrouwen Coachen Meiden is een project van Vrouwenplatform Carree Overijssel. Vanaf 2009 helpen vrouwelijke coaches, jonge meisjes en vrouwen aan een toekomst. Door uitval op school, problemen thuis of in de vrije tijd, vroegtijdig te signaleren kunnen ze op tijd geholpen worden. Deskundige coaches motiveren meisjes gedurende een jaar om vanuit een actieve, positieve instelling te werken aan een toekomst met kansen op werk, inkomen, economische zelfstandigheid en zelfvertrouwen in eigen capaciteiten. Hiermee wordt schooluitval voorkomen, instroom in de jeugdzorg beperkt en nazorg geboden bij uitstroom uit Jeugdzorg door activering richting arbeidsmarkt en/of een vervolgopleiding. Al ruim 250 meiden zijn in de afgelopen jaren gekoppeld aan coaches! En hebben daardoor belangrijke stappen vooruit kunnen zetten in hun (maatschappelijk) leven. Onze voorzitter Ellen Pot neemt de cheque in ontvangst.

Wilt u, net als Metin Karakus van Metin Logistics, meer weten over deze manier van ondersteuning en ook jongeren nieuwe kansen geven, of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren neem dan gerust contact op met Het Vrouwenplatform Carree!

Geplaatst in Nieuws.