Bewegend ganzenbord, tóch een vorm van samen sporten!

Else de Feber, projectleider Wereldmeiden in Rijssen, vertelt hoe ze samen met haar groep online bewegend ganzenbord speelt.

‘Daar zit ik dan achter mijn pc, werkend vanuit huis, starend naar het beeldscherm. Mijn werkzaamheden zijn sinds 1,5 week behoorlijk veranderd. Een knagend gevoel dat ik het contact met ‘mijn’ Wereldmeiden zo graag hoog wil houden, maar niet precies weet hoe. Ik heb al wat appjes gestuurd maar nog niet zoveel respons.

Dan zie ik de mail over het ‘beweeg thuis platform’ langskomen waar Sportservice Overijssel initiator van is. Ik ben direct enthousiast en sta nog net niet te trappelen achter mijn stoel. Ideeën worden gebundeld en gedeeld. Buurtsport coaches doen waar ze goed in zijn, namelijk actief en creatief iets vormgeven.

Ter inspiratie bekijk ik de site en ja, hoe cool, er is een bewegend ganzenbord gemaakt door Sportbedrijf Deventer. Gelijk stuur ik de meiden een appje, wie doet er mee? De leuke reacties stromen binnen. Maar dan, hoe regel ik dit eigenlijk?

Gelukkig kennen de meiden een handige app: Houseparty. Je kunt met maximaal 8 mensen tegelijk in een videogroep zitten.

Dinsdag 15.55 uur, ik zit er klaar voor. Het ganzenbord uitgeprint op tafel, pionnen en een dobbelsteen uit de speldozen getrokken. We starten met 6 meiden, iedereen kiest een kleur en we besluiten om een uurtje te spelen.

Hilariteit alom, je gooit je eigen dobbelsteen, ik verplaats de pionnen op het bord. Allemaal heel eerlijk, met de camera op het bord gericht. Dan lees ik de opdracht voor en zoom in op de opdracht. Elke keer is het grappig, want wat houdt de opdracht precies in? En hoe zet ik de camera neer zodat iedereen kan zien dat de beweging goed wordt uitgevoerd?

Met name de opdracht dat je voor een ander een beweging mag bedenken is fantastisch. De gekste opdrachten komen voorbij en we worden uitgedaagd om 35 seconden, 1 minuut of 1000 x jumping jacks te doen.

Na een uurtje, veel gezelligheid, geklets en sportiviteit heeft iedereen weer energie.
Het leukste? Volgende week gaan we weer een houseparty organiseren. Wat we dan gaan doen, geen idee! Maar ik laat me graag inspireren door de nieuwe website, de Wereldmeiden en mijn eigen creativiteit.

Het was een feestje!’

 

Wil je ook online bewegend ganzenborden? Hier vind je de uitleg en het speelbord.

Bewegend Ganzenbord, een cadeautje van Sportbedrijf Deventer aan de kinderen van de stad.

Foto: Sportbedrijf Deventer.

 

 

 

 

 

Zoek je nog meer inspiratie voor online (samen) sporten? Kijk dan op Beweeg thuis van Sportservice Overijssel

 

 

Geplaatst in Nieuws.