Nieuws

benefiet van carree

Update over het faillissement van Vrouwenplatform Carree, 25 juni 2020

Het in april 2020 uitgesproken faillissement zit nu, eind juni 2020, in het eindstadium. In de periode na het bekend worden van het faillissement zijn de projectleiders druk bezig geweest om de projecten onder te brengen bij andere organisaties. En het ziet er nu naar uit dat de projecten Vrouwen Coachen Meiden, De Nieuwe Toekomst en Wereldmeiden doorgang kunnen vinden bij andere organisaties. Lees meer….

Interview met Willie Westerhof over het project Wereldmeiden

April 2020. De eerste cyclus van het project Wereldmeiden uit 2019 is afgerond en geëvalueerd, en de tweede cyclus is in januari 2020 begonnen.
Een interview met Willie Westerhof, de projectleider van Wereldmeiden. Over de aanpak van het project met alle partijen samen, de inzet van de meisjes en over wat het project tot nu toe heeft opgeleverd. En hoe kan het project verder, nu de coronacrisis uitgebroken is, en nu Vrouwenplatform Carree faillissement heeft moeten aanvragen?

Lees meer….

Ervaring van een MDT-er in het project Wereldmeiden

Wereldmeiden, de naam van het project zegt eigenlijk al meer dan genoeg. Meiden van de wereld! En vanuit de hele wereld. Maar wat heeft dit project voor mij nou precies gedaan? En wat houdt het in om MDT-er te zijn?

Allereerst wilde ik graag met Wereldmeiden meedoen omdat ik graag zelf wat meer wilde bewegen. Ik kom daarnaast uit een gezin waar verschillende culturen centraal staan. Daarom was ik erg geïnteresseerd in de verschillende meiden die aan het project mee zouden doen.Lees meer….

Hoe blijf je in beweging tijdens de coronacrisis?

Helaas kunnen we op dit moment niet doorgaan of starten met de sportlessen voor Wereldmeiden door het coronavirus. Sport en bewegen is leuk om samen met elkaar te doen en is ook belangrijk om fit en gezond te blijven. Maar hoe doe je dat nu alle sport- en beweeglessen zijn afgelast en je zoveel mogelijk thuis moet blijven? Erg saai of niet?
Lees meer….

Bewegend ganzenbord, tóch een vorm van samen sporten!

Else de Feber, projectleider Wereldmeiden in Rijssen, vertelt hoe ze samen met haar groep online bewegend ganzenbord speelt.

‘Daar zit ik dan achter mijn pc, werkend vanuit huis, starend naar het beeldscherm. Mijn werkzaamheden zijn sinds 1,5 week behoorlijk veranderd. Een knagend gevoel dat ik het contact met ‘mijn’ Wereldmeiden zo graag hoog wil houden, maar niet precies weet hoe. Ik heb al wat appjes gestuurd maar nog niet zoveel respons.Lees meer….

Gevolgen van corona voor onze manier van werken

Carree volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dat betekent dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten plaatsvinden. Onze projectleiders en ondersteuners werken vanuit huis, en de overleggen van het team en van het bestuur vinden zoveel mogelijk online plaats.
De bereikbaarheid van de projectleiders is onveranderd: je kunt hen bereiken via e-mail en/of mobiele telefoon. De contactgegevens van de projectleiders vind je op de projectpagina’s.

Lees meer….

Vrouwen werken ook gewoon in techniek en IT hoor!

Eigen Kracht Werkt (EKW) of Vrouw in techniek/IT
Een project waarin vrouwen zijn geïnformeerd over het werken in de techniek- en IT sector. Jouw eigen kracht werkt uitstekend voor jezelf in elke levensfase en bij elk doel dat je jezelf stelt. Stapje voor stapje met en voor elkaar. Om het projectdoel duidelijk te communiceren, spreken we nu over ‘Meiden en Vrouwen in Techniek en IT‘.Lees meer….

Wereldmeiden: een mooie samenwerking!

Projectleiders aan het woord, positiviteit om te delen!

Het project wereldmeiden wordt uitgebreid gemonitord en geëvalueerd. Zo kan het project in de toekomst verder verbeteren. Gelukkig zijn er al veel positieve ervaringen. De projectleiders van de eerste tranche zijn gevraagd opbrengsten en positieve gebeurtenissen te delen. Lees meer….

Even voorstellen… Betty Jelier

Ik ben Betty Jelier-Kiestra, geboren en getogen Groninger, maar nu al weer zo’n 20 jaar wonende in Overijssel. Sinds een paar jaar wonen we (=man onze 2 jongens van 8 en 10) met veel plezier in Wijhe. Sinds 2018 ben ik zelfstandige. Als fondsenwerver help ik stichtingen en maatschappelijke initiatieven aan geld en andere middelen voor de realisatie van hun mooie projecten. Lees meer….

Even voorstellen… Lidwien Vermeulen

Vanaf 1 januari 2020 ben ik voor 1 dag per week projectleider van Eigen Kracht Werkt bij VP Carree. Hieraan voorafgaand heb ik mij drie maanden ingezet als vrijwilliger voor dit project. Eigen Kracht Werkt heeft zich de afgelopen twee jaar gericht op de bewustwording bij meiden en vrouwen voor een baan in de technische sector en IT. In 2019 hebben 446 vrouwen onze bijeenkomsten bezocht en hebben ruim 25 vrouwen een baan gevonden binnen deze sectoren. Lees meer….

Geslaagde FEM Talk Deventer over de verdeling van werk en zorg

Een betrokken groep vrouwen besprak donderdagavond bij de FEM Talk in Deventer het onderwerp: hoe verdeel jij werk en zorg, en waarom kies je voor deze oplossing? Anna van den Breemer, journalist bij de Volkskrant en Viva Mama was uitgenodigd als rolmodel. Ze vertelde hoe zij en haar partner Özcan Akyol de zorg voor hun gezin ongeveer 50/50 verdelen.
Lees meer….

Tweede groep Wereldmeiden Almelo van start!

Woensdag 15 januari 2020 is de tweede ronde Wereldmeiden van start gegaan in Almelo. De deelneemsters bestaan uit meiden uit o.a. Syrië en Eritrea van ISK Het Erasmus. Hun begeleidsters zijn studenten Social Work van het ROC van Twente in Almelo. Zij gaan tot de zomervakantie samen sporten.Lees meer….

Tafel van één - Samen aan de slag!

Terugblik Samen aan de slag!

Waar sta jij op dit moment? En waar zou je naar toe willen groeien? Tijdens De tafel van één ga je samen met andere vrouwen aan de slag met jouw volgende stap. Een geslaagd project in 2019. Lees meer in deze terugblik over Samen aan de Slag!

Lees meer….

Orange the world!

Orange the World 2019 groot succes

Ook dit jaar deed Carree weer mee aan de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen! Zo riepen wij gemeenten, provincies en andere organisaties op om gebouwen oranje te laten kleuren en actie te voeren. Lees meer….

Wereldmeiden: Wat hebben we tot nu toe geleerd?

Marja Nieuwenhuis is als onderzoeker betrokken bij het project Wereldmeiden. Vanuit Kennispraktijk zorgt zij voor de evaluatie van het project. Nu de eerste groepen halverwege het programma zijn, zijn de eerste ervaringen opgedaan. Marja vertelt aan de hand van enkele steekwoorden wat ze nu al kan zeggen over het project en geeft enkele aanbevelingen voor de tweede ronde die begin 2020 start.

Lees meer….

Wereldmeiden: een project voor en door leeftijdsgenoten!

Demi en Sanne zijn twee studenten van Landstede Sport en Bewegen in Zwolle. Als maatschappelijke Diensttijders zijn zij vanuit hun opleiding aan het project Wereldmeiden in Zwolle verbonden. Hoe ervaren zij het project? Ze vertellen het zelf in dit artikel, waarin ze ook nog een andere student interviewen.

Lees meer….

clinic atletiek bij atletiekvereniging Daventria

Sport als integratiemiddel, Ingrid Tempert vertelt

Enige tijd geleden ben ik gevraagd door mijn collega of ik er wat voor voelde om het project Wereldmeiden op te pakken voor Sportbedrijf Deventer. Na het lezen van de informatie over het project zei ik volmondig ja! Wat een mooi project waarbij sport als integratiemiddel wordt ingezet. Ja, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Lees meer….

Jan Majoor

Interview met Jan Majoor van Landstede Sport en Bewegen

Functie: docent profiel Buurt, Onderwijs en Sport (BOS)

Sportservice Overijssel benaderde mij met de vraag of wij met meiden van Landstede Sport & Bewegen mee wilden werken aan het project Wereldmeiden. Derdejaars MBO studenten met een sportachtergrond die een sociaal maatschappelijke taak binnen het project willen oppakken kunnen dit voor hun opleiding als Combinatiefunctionaris/Buurtsportcoach heel goed gebruiken.

Lees meer….

Wereldmeiden maken kennis met de Enschedese sport

Op 3 oktober 2019 is het project Wereldmeiden in Enschede van start gegaan. Meiden in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar van verschillende afkomst maken kennis met het sport- en beweegaanbod van de stad. Diverse beweegaanbieders hebben hun deuren opengesteld om de meiden door middel van sport te activeren en integratie te versnellen.

Lees meer….

Samen aan de slag: serie De tafel van één

Waar sta jij op dit moment? En waar zou je naar toe willen groeien? Tijdens De tafel van één, gestart op dinsdagochtend 29 oktober, gaan vrouwen samen met andere vrouwen in gesprek om over een volgende carrièrestap na te denken.

Lees meer….

Even voorstellen: onze nieuwe voorzitter Janine van Harsselaar-Timmer

Wie ben je? De onvermijdelijke vraag als je ergens nieuw bent. Best lastig om te beantwoorden! Een CV opstellen vind ik makkelijker, want dan som ik mijn werkervaring en opleidingen op. Hoewel, makkelijker? Eerlijk gezegd kom ik dan uit op een paar A4-tjes, als ik ook een toelichting geef op wat ik deed bij al die leuke, minder leuke, vaste en tijdelijke, (meestal) parttime banen die ik ruim 31 jaar heb gehad, in het bedrijfsleven en het onderwijs. Laat ik het hier beknopt proberen te houden. Lees meer….

Gesprek met Ellen Pot bij haar afscheid als bestuursvoorzitter

Op 30 augustus nam Ellen Pot afscheid van Vrouwenplatform Carree. Hoe kijkt zij terug op 4 jaar bestuursvoorzitterschap? Wat is haar vooral bijgebleven? En met welk gevoel vertrekt ze? ‘De projectleiders en het bestuur boeken zulke mooie resultaten, samen met de vrijwilligers, maar er is ook nog heel veel aan de weg te timmeren’.
Lees meer….

Sportieve Wereldmeiden gezocht!

Ben jij nog op zoek naar een uitdagende maatschappelijke stage? Of zoek je vrijwilligerswerk waarin jij het verschil kan maken? Dan is Wereldmeiden misschien iets voor jou! Wereldmeiden bied je de mogelijkheid om leeftijdsgenoten met een vluchtelingenstatus te introduceren in de sport.
Samen verschillende sportactiviteiten ontdekken en ondertussen zinvol werk doen. Mooier kan het toch niet?

Lees meer….

Opvoeden met twee culturen, hoe doe je dat?

Een volle zaal bij Talk of the Town op dinsdagavond 4 juni. Vanavond gaat het gesprek over opvoeden in twee culturen. Waar loop je dan tegen aan? Dat vraagt moderator Gaetana Ferla samen met mensen uit de zaal aan de genodigden van deze avond: Asia, Guillaine en Ahmad.Lees meer….

Succesvolle FEM talks NL in Heerde op 8 mei

FEM Talk Heerde 8 mei: Hoe zorg je er voor dat je werk en zorg kunt combineren, en waar loop je dan tegenaan? Met meer dan 100 vrouwen gingen we daarover in gesprek gisteravond, in het dorpshuis in Heerde. Wat leeft er onder de vrouwen in Heerde, en dan met name onder financieel kwetsbare groepen?Lees meer….

Even voorstellen… Willie Westerhof – Projectleider Wereldvrouwen

Sinds februari 2019 ben ik projectleider Wereldmeiden bij Vrouwenplatform Carree. Wereldmeiden is een proeftuin voor het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid, gericht op de provincie Overijssel.

Het doel van Wereldmeiden is dat jonge vrouwen die net in Nederland zijn komen wonen worden geholpen met het opbouwen van een nieuw bestaan, door andere meiden met een migratieachtergrond en sportmeiden, door middel van samen sporten en bewegen. Lees meer….

Minister Ank Bijleveld start project ‘Wereldmeiden’

Op maandag 4 maart heeft minister Ank Bijleveld het startsein gegeven voor het maatschappelijke diensttijd project ‘Wereldmeiden’. Wereldmeiden is een initiatief van Vrouwenplatform Carree, in samenwerking met Sportservice Overijssel, ISK Het Erasmus en Vluchtelingenwerk Oost. Het project is erop gericht om meiden die als vluchteling net in Nederland zijn te helpen om een sociaal netwerk op te bouwen. Dat gebeurt door hen in contact te brengen met andere meiden die al langer in Nederland zijn en meiden met een sportachtergrond. Ank Bijleveld: “Dit project is een mooi maatschappelijk initiatief, waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen.”Lees meer….

Informatiebijeenkomst kansen op werk in regio Enschede 20 maart 2019!

Lees meer….

EEN MOOI 2019 – door Ellen Pot

Daar is hij al een paar weken: het nieuwe jaar: 2019!

Als je Carree bent, dé specialist in vooruitgang van alle meisjes en vrouwen in Overijssel, dan blijf je aan de weg blijven timmeren. Want we zijn er nog lang niet.Lees meer….

Informatiebijeenkomsten kansen op werk in regio Deventer op 6 februari 2019!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan of werkervaringsplek? Wil je een overstap maken naar een andere branche? Wil je na jaren niet gewerkt te hebben weer de arbeidsmarkt op? En wil je graag aan de slag in de regio Deventer? Wil jij baanzekerheid en een mooie toekomst opbouwen? Dan heeft Vrouwenplatform Carree een fantastisch aanbod voor je! Woensdag 6 februari 2019 organiseren wij een informatiebijeenkomst met kansen op werk in de regio Deventer.Lees meer….