Tweede groep Wereldmeiden Almelo van start!

Woensdag 15 januari 2020 is de tweede ronde Wereldmeiden van start gegaan in Almelo. De deelneemsters bestaan uit meiden uit o.a. Syrië en Eritrea van ISK Het Erasmus. Hun begeleidsters zijn studenten Social Work van het ROC van Twente in Almelo. Zij gaan tot de zomervakantie samen sporten.

Zij starten eerst 10 weken lang met een sportcarrousel die is opgezet door Sportbedrijf Almelo. Met medewerking van verschillende sportaanbieders uit Almelo maken de meiden kennis met elke week een andere tak van sport. Daarna mogen de deelneemster één sport kiezen die ze het allerleukst vinden en die sport blijven beoefenen tot de zomervakantie, met een tijdelijk lidmaatschap. De begeleidsters ‘maatjes’ van het ROC begeleiden daarbij en introduceren de ‘nieuwkomers’ in de Nederlandse sportwereld.

Door middel van verschillende speelse werkvormen maakten de meiden in de kantine van ISK Het Erasmus kennis met elkaar en werden geïnformeerd over het project Wereldmeiden en sporten in Nederland. Zij maakten de eerste organisatorische afspraken met elkaar en voor de onderlinge communicatie is een WhatsApp groep aangemaakt. Om alvast even aan het project te proeven sloot de Kick-off af met een flitsende dansclinic van La SteSa Entertainment.

De meiden van ISK Het Erasmus hebben hoge verwachtingen van het project, want natuurlijk willen ze veel sporten en daar beter in worden. Daarnaast willen ze ook graag nieuwe vriendinnen maken, aan hun gezondheid en conditie werken, beter leren samenwerken en hun Nederlands oefenen. De meiden van het ROC van Twente  hebben bewust voor Wereldmeiden gekozen in het kader van hun stage. Zij zijn gemotiveerd om ‘anderen te helpen’, mensen met verschillende culturele achtergronden te leren kennen en zodoende in de praktijk hun eigen vaardigheden te verbeteren.

Aanmelden als deelneemster (nieuwkomer) of begeleidster (stage of vrijwilligerswerk) kan nog, via het aanmeldingsformulier op www.wereldmeiden.nu.

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws.