Geslaagde FEM Talk Deventer over de verdeling van werk en zorg

Een betrokken groep vrouwen besprak donderdagavond bij de FEM Talk in Deventer het onderwerp: hoe verdeel jij werk en zorg, en waarom kies je voor deze oplossing? Anna van den Breemer, journalist bij de Volkskrant en Viva Mama was uitgenodigd als rolmodel. Ze vertelde hoe zij en haar partner Özcan Akyol de zorg voor hun gezin ongeveer 50/50 verdelen.

Wat zijn belemmeringen voor vrouwen om de verdeling van hun tijd over werk en zorg net zo in te richten als mannen? En wat zijn mogelijke oplossingen? Elly Brinkhof van Vrouwenplatform Carree ging in gesprek met vrouwen uit Deventer en omgeving. Er kwamen veel suggesties voorbij. Een kortere werkweek voor alle werknemers, mannen vanuit de werkgevers meer steun geven om werk en zorg te combineren, meer mogelijkheden creëren voor zowel mannen als vrouwen om flexibel te werken, meer mogelijkheden voor kinderopvang, het gesprek tussen partners stimuleren over de verdeling van zorg en werk door middel van online tests over de verdeling van taken voor het gezin.

‘FEM Talks’ is een serie gesprekken overal in het land, over de verdeling van werk en zorg. Hoe komen we tot een maatschappij waarin vrouwen en mannen gelijke kansen krijgen om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren? Alle verzamelde geluiden worden in 2022 aan de minister gepresenteerd tijdens een afsluitend symposium.
De FEM Talk in Deventer is georganiseerd door Vrouwenplatform Carree, in samenspraak met de Nederlandse Vrouwenraad.

Wil je met je partner ook het gesprek aangaan over jullie verdeling van de taken? Google eens op ‘check je taakverdeling’ en vul allebei de vragenlijst in.
Vragen over deze FEM Talk? Neem contact op met Carree op info@vpcarree.nl

Lees ook het uitgebreide verslag van deze avond.

 

Geplaatst in Nieuws.